dimarts, 24 d’abril del 2007

PROPOSTES MUNICIPALS 2007 - CANVIS EN LA TRANSPARÈNCIA

Generalitzar i impulsar, en la gestió municipal, instruments d’ “auditoria popular”, entre els quals hi ha les següents possibilitats:

Rendiment de comptes de la gestió municipal davant de la ciutadania.

Rendiment de comptes i retorn dels resultats de tot procés participatiu, especialment, quan les propostes que n’han sorgit han estat rebutjades (no acceptades) per manca de viabilitat o per entrar en contradicció amb la ideologia del govern local.

Convocatòria d’audiències públiques de forma trimestral. Presentació de resultats o propostes per part de l’equip de govern municipal i debat i propostes d’esmenes a aquestes per part de la ciutadania.

Realització de plens municipals participats. Promoure la realització de Plens municipals més participats, millorant els canals d’informació a la ciutadania per tal que aquesta estigui informada de les propostes que es debatran.

Realització de pre-plens, en els municipis de menys de 10.000 habitants, amb l’objectiu que la ciutadania opini sobre els punts de l’ordre del dia del ple i proposi esmenes, abans que aquests siguin votats.

Creació d’observatoris ciutadans, amb l’objectiu de fiscalitzar la tasca dels càrrecs públics fent el seguiment de la tasca del govern i el compliment dels compromisos contrets.

Introduir els jurats ciutadans com un instrument que permeti avaluar una determinada actuació municipal i emetre un dictamen.

Publicació de l’agenda dels regidors i regidores i de l’alcaldia.

Posar en pràctica iniciatives per aproximar ciutadania i polítics. Per exemple, l’acompanyament de l'alcalde, alcaldessa i/o regidors/es en les seves tasques ordinàries durant un dia (municipis de petita grandària).

Contador

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Cibertira Poliblocs.cat