dijous, 29 de març del 2007

Carta Oberta a la Consellera de Justicia

LA JUSTICIA NO FUNCIONA, CAL FER UN CANVI JA!

Hble. Sra. Montserrat Tura i Camafreita, Consellera de Justícia,

Sóc un ciutadà que creu en la democràcia, encara que de vegades no funciona com tots voldríem, i per això, juntament amb un grup d’amics varem crear, ara fa poc més d’un any, una Plataforma de Ciutadans pel Canvi a Pineda de Mar.

Des de a les hores hem intentat d’incidir tot el possible a la forma de fer política al nostre poble i al nostre país.

Però de vegades et sents realment impotent en veure que les lleis i la Justícia, no compleixen amb el seu objectiu primari de protegir a la ciutadania, i d’impartir justícia de forma totalment imparcial.

A les hores me’n a dono de que la Justícia no funciona, i que cal fer un Canvi ja!

Ara fa uns dies, una amiga va explicar-me molt angoixada que havia patit maltractaments físics i psicològics per part de la seva parella.
Va denunciar-ho, i després d’obtenir un informe del forense, ha aconseguit un ordre d’allunyament.

Encara i amb tot això ha continuat estant assetjada i rebent amenaces. Els mossos d’esquadra ja han detingut aquest home varies vegades, i tot i que entenen perfectament la seva angoixa i desesperació, ja no poden fer res més, doncs l’actuació següent correspon als jutges i a la “Justícia”.

En veient tot això li vaig dir que fes un truc de telèfon a la ‘Línia d’atenció a les dones en situació de violència’, que es el 900 900 120.
Va fer-ho, i encara més desesperada va dir-me que la única resposta obtinguda va ser que es busqués un bon advocat, perquè ells no podien fer res més.

Molt estranyat per aquesta resposta vaig trucar jo mateix, i una senyoreta molt amable va explicar-me que sols podien donar suport i assessorament a través de psicòlegs i advocats, però que no podien fer res, a més a més del que ja havia fet aquesta noia per si mateixa. Ara sols cal que la Justícia actuï (i sembla ser que aquí es on s’encalla tot el procés).

Bé, i jo me pregunto, que pot ser hem d’esperar a que aquest individu la mati, abans que la Justícia no actuï?

Senyora Consellera, la Justícia no està funcionant prou bé, i cal fer un Canvi ja!

Ho denuncio perquè vull exercir el meu dret i a l’hora obligació com a ciutadà, de fer que les institucions i l’administració comencin d’una vegada per totes a funcionar amb l’efectivitat i la coherència que els ciutadans i ciutadanes reclamem. I situacions com aquesta son de màxima urgència, i no poden dependre de llargs processos. Oi que m’entén?

La Justícia no funciona. Cal fer un Canvi ja!

Agraint-li el temps dedicat al meu escrit, rebi una molt cordial salutació.


Jordi Sancho Morillo


Pineda de Mar, 28 de març de 2007

Contador

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Cibertira Poliblocs.cat