dimecres, 28 de març del 2007

A partir d’avui presentaren les propostes obertes de CpC per les municipals

CANVIS EN LA PARTICIPACIÓ I EN LES INSTITUCIONS
Processos i mecanismes de participació als ajuntaments

• Regular la possibilitat de realitzar referèndums i/o consultes per decisions que afectin substancialment a la ciutadania, el model de ciutat, infraestructures, etc., o dels assumptes d’importància sobrevinguts al programa electoral.

• Promoure el pressupost participatiu com una forma més de motivar i d’impulsar la participació ciutadana en la priorització dels projectes de ciutat. Caldrà establir i consensuar els mecanismes democràtics i representatius que permetin aquesta participació més directa de la ciutadania en la gestió d’una part del pressupost municipal. Aquesta eina té per objectiu prioritzar aquelles propostes ciutadanes que estiguin d’acord amb els objectius de futur del municipi i consensuades prèviament de forma col·lectiva.

• Impulsar els consells ciutadans, formats per un conjunt de ciutadans (representants d’entitats i ciutadans a títol individual) convocats en espais de consulta sobre les polítiques que els afecten. En determinades matèries, i previ acord de l’equip de govern, proposar l’emissió de dictàmens que tinguin un caràcter preceptiu amb l’objectiu d’influir decisivament en les polítiques. • Crear la figura del defensor/a del ciutadà i la ciutadana, consensuada per totes les forces polítiques del municipi. El seu mandat, no tindrà perquè coincidir, necessàriament, amb el període de les legislatures

Contador

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Cibertira Poliblocs.cat