diumenge, 15 de febrer del 2009

CPC PROPOSA UNA LLEI ELECTORAL PER CATALUNYA / CPC PROPONE UNA LEY ELECTORAL PARA CATALUNYA


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO)
L’associació cívic - política Ciutadans pel Canvi (CpC), impulsa una Iniciativa Legislativa Popular de Llei Electoral de Catalunya. El matí del 9 de febrer, la Comissió Promotora responsable d'aquesta ILP, formada per socis/es de CpC, ha registrat al Parlament un text articulat per tal que Catalunya disposi d'una Llei electoral pròpia.

La Proposició de Llei pretén millorar la qualitat del sistema democràtic, fent que el sistema electoral:

- Doni més capacitat de decisió als electors: a través de les llistes desbloquejades amb vot preferent.

- Sigui més proporcional: que tots els vots comptin igual, sigui quina sigui la població dels electors.

- Premiï la participació: garantint un Parlament amb un mínim de 120 escons i incrementant els escons fins a 150 a mesura que s’incrementi la participació.

- Sigui més transparent: proposem una Sindicatura Electoral que vetlli pels drets dels electors.

Un cop la Mesa del Parlament admeti a tràmit la proposta i per obrir aquest debat al si del marc parlamentari, caldrà aconseguir 50.000 signatures, les quals han de ser recollides en un període de quatre mesos a partir de la seva acceptació. Aquesta recollida de signatures serà efectuada per persones fedatàries.

Fedatari/a és una persona que dóna fe. Que acredita l’autenticitat de les dades de la persona que signa la ILP (per evitar falsificació de dades). Poden ser fedatàries les persones majors de 18 anys, que tinguin la condició política de catalans i que no estiguin privades dels drets polítics.

Aquestes persones fedatàries han de jurar o prometre davant la Junta Electoral que compliran fidelment la seva funció verificadora.

Totes les persones que desitgeu ser fedatàries i que compliu les condicions a dalt indicades podeu fer la vostra sol·licitud al telèfon 933171214, o bé a la següent adreça de correu electrònic: sperez@pelcanvi.org , indicant el nom, cognoms, telèfon i e-mail de contacte.

Per obtenir una informació més detallada: http://www.lleielectoral.cat/

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
La asociación cívico – política Ciutadans pel Canvi (CpC), impulsa una Iniciativa Legislativa Popular de Ley Electoral de Catalunya. En la mañana del 9 de febrero, la Comisión Promotora responsable de esta ILP, formada por socios y socias de CpC, ha registrado en el Parlamento un texto articulado para que Catalunya disponga de una Ley electoral propia.

La Proposición de Ley pretende mejorar la calidad del sistema democrático, haciendo que el sistema electoral:

- Dé más capacidad de decisión a los electores: a través de las listas desbloqueadas con voto preferente.

- Sea más proporcional: que todos los votos cuenten por igual, sea cual sea la población de los electores.

- Premie la participación: garantizando un Parlamento con un mínimo de 120 escaños e incrementando los escaños hasta 150 a medida que se incrementa la participación.

- Sea más transparente: proponemos una Sindicatura Electoral que vele por los derechos de los electores.

Una vez que la Mesa del Parlamento admita a trámite la propuesta y para abrir éste debate parlamentario, hará falta conseguir 50.000 firmas, las cuales han de ser recogidas en un período de cuatro meses a partir de su aceptación. Esta recogida de firmas se efectuará por personas fedatarias.

Fedatario/a es una persona que da fe. Que acredita la autenticidad de los datos de la persona que firma la ILP (para evitar la falsificación de datos). Pueden ser fedatarias las personas mayores de 18 años, que tengan la condición política de catalanes y que no estén privadas de los derechos políticos.

Estas personas fedatarias deben jurar o prometer ante la Junta Electoral que cumplirán fielmente su función verificadora.

Todas las personas que deseen ser fedatarias y que cumplan las condiciones arriba indicadas pueden hacer su solicitud al teléfono 933171214. o bien en la siguiente dirección de correo electrónico: sperez@pelcanvi.org , indicando su nombre, apellidos, teléfono y e-mail de contacto.

Para obtener una información más detallada: http://www.lleielectoral.cat/

Contador

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Cibertira Poliblocs.cat