divendres, 30 de maig del 2008

FEDERALISME I NOVA LLEI ELECTORAL / FEDERALISMO Y NUEVA LEY ELECTORAL

TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Les noves campanyes de CpC (Part 1ª de 2)
CpC ha prioritzat de forma deliberativa entre tots els seus socis i sòcies quins són els temes de més interès per desenvolupar a partir d’ara, per als quals s’han definit 4 campanyes:

Federalisme. Sense que minvi el seu suport a un desplegament en ferm i a bon ritme de l’Estatut, CpC planteja la necessitat d’una reforma constitucional que garanteixi un model federal just, a través de la reforma del Senat i de la potenciació dels articles que reconeixen l’Estat plurinacional. CpC també pretén treballar per consolidar els mecanismes de coordinació entre l’Estat i les Comunitats Autònomes. David Elvira, actual membre de la Junta Rectora i candidat a ser reelegit per aquest òrgan, ha presentat la campanya federal com un projecte finalista, de caràcter engrescador i innovador, que pretén recollir el sentiment d una ciutadania, majoritària, que no té a l’abast canals per comunicar-se. L’entitat ha començat un treball de pluja fina amb l’organització dels sopars federals a diversos municipis, en els quals es debat sobre l’opció federalista.

Conscient que cal sumar esforços a nivell estatal, CpC està creant i consolidant una Xarxa Espanya, integrada actualment per 15 organitzacions cíviques d’arreu de l’Estat. El tret de sortida d’aquesta aliança federal va ser el 20 d’octubre passat, amb la celebració a Barcelona de la I Trobada de Ciutadania per la Democràcia, organitzada per CpC. Van participar-hi 12 entitats i va comptar amb 80 persones assistents.

Nova Llei Electoral. Catalunya és l’única Comunitat Autònoma que no té llei electoral pròpia. CpC assumeix l’informe de la llei electoral que va preparar per al Parlament un grup d’experts i va més enllà en els seus plantejaments. La nova campanya que Ciutadans pel Canvi presenta posarà èmfasi en la proximitat, defensant llistes obertes o sistema de llistes desbloquejades; i a la transparència i autogovern, donant suport a la creació d’una sindicatura electoral pròpia de Catalunya. CpC posarà a disposició de la ciutadania espais de debat i deliberació.


TEXT EN CASTELLÀ (A D’ALT DEL TEXT EN CATALÀ):
Las nuevas campañas de CpC (Parte 1ª de 2)
CpC ha priorizado de forma deliberativa entre todos sus socios y socias cuales son los temas de más interés para desarrollar a partir de ahora, para los cuales se han definido 4 campañas:

Federalismo. Sin que mengüe el soporte a un despliegue en firme y a buen ritmo del Estatut, CpC plantea la necesidad de una reforma constitucional que garantice un modelo federal justo, a través de la reforma del Senado y de la potenciación de los artículos que reconocen el Estado plurinacional. CpC también pretende trabajar para consolidar los mecanismos de coordinación entre el Estado y las Comunidades Autónomas. David Elvira, actual miembro de la Junta Rectora y candidato a ser reelegido para éste órgano, ha presentado la campaña federal como un proyecto finalista, de carácter ilusionante e innovador, que pretende recoger el sentimiento de una ciudadanía, mayoritaria, que no tiene a su alcance canales para comunicarse. La entidad ha iniciado su trabajo con la organización de cenas federales en diversos municipios, en los cuales se debate sobre la opción federalista.

Consciente de que hace falta sumar esfuerzos a nivel estatal, CpC está creando y consolidando una Red España, integrada actualmente por 15 organizaciones cívicas de todo el Estado. El punto de partida para esta alianza federal fue el pasado 20 de octubre, con la celebración en Barcelona del I Encuentro de Ciudadanía por la Democracia, organizada por CpC. Participaron 12 entidades y contó con 80 personas asistentes.
Nueva Ley Electoral. Catalunya es la única Comunidad Autónoma que no tiene ley electoral propia. CpC asume el informe de la ley electoral que preparó un grupo de expertos para el Parlamento, y va más allá en sus planteamientos. La nueva campaña que Ciutadans pel Canvi presenta pondrá énfasis en la proximidad, defendiendo las listas abiertas o sistema de listas desbloqueadas; y en la transparencia y autogobierno, dando soporte a la creación de una sindicatura electoral propia de Catalunya. CpC pondrá a disposición de la ciudadanía espacios de debate y deliberación.

Contador

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Cibertira Poliblocs.cat