divendres, 30 de maig del 2008

RENDA BÀSICA I MON LOCAL / RENTA BÁSICA Y MUNDO LOCAL

TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Les noves campanyes de CpC (Part 2ª de 2)

Renda bàsica. A més del debat polític, Ciutadans pel Canvi també té un vessant més social, que es materialitzarà en la tercera campanya, dedicada a la renda bàsica. CpC vol obrir un debat per aprofundir en aquesta proposta a partir de les aportacions de la ciutadania i de la vintena de plataformes sectorials i territorials que actualment integren l’entitat. Rosa M. Ferrer, diputada de CpC al Parlament i coordinadora de la plataforma de Polítiques Socials de l’associació, ha plantejat els 4 debats fonamentals per a l’esquerra del s. XXI, que vertebraran la reflexió de la campanya:

1) Com avançar cap a una major justícia social (igualtat, eradicació de la pobresa, lluita contra la precarietat)?
2) Com combinar les transferències i els serveis públics?
3) Quines polítiques fiscals cal desenvolupar?
4) Quin paper té el treball en les nostres societats?

Món local i nous models de participació ciutadana. La campanya Tu decideixes! Pretén fomentar l’ús de les eines de participació ciutadana, creant un espai de treball i reflexió sobre el món local i, en concret, sobre els processos de participació ciutadana i els models d’organització social. Carme Mas, actual membre de la Junta Rectora i candidata a la reelecció, ha explicat que actualment ja s’ha constituït el grup motor que lidera la campanya, integrat per 26 persones que hi participen de forma proactiva. Un dels primers projectes del grup és la publicació de la segona Guia dels calers, on calen , amb una seixantena de col·laboracions de regidors de participació ciutadana d’arreu del territori català.


TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Las nuevas campañas de CpC (Parte 2ª de 2)
Renta básica. Además del debate político, Ciutadans pel Canvi también tiene una vertiente más social, que se materializa en la tercera campaña, dedicada a la renta básica. CpC quiere abrir un debate para profundizar en esta propuesta a partir de las aportaciones de la ciudadanía y de una veintena de plataformas sectoriales y territoriales que actualmente integran la entidad. Rosa M. Ferrer, diputada de CpC en el Parlament y coordinadora de la plataforma de Políticas sociales de la asociación, ha planteado los 4 debates fundamentales para la izquierda del s. XXI, que vertebran la reflexión de la campaña:

1) ¿Cómo avanzar hacia una mayor justicia social (igualdad, erradicación de la pobreza, lucha contra la precariedad)?
2) ¿Cómo combinar las transferencias y los servicios públicos?
3) ¿Qué políticas fiscales hace falta desarrollar?
4) ¿qué papel tiene el trabajo en nuestras sociedades?


Mundo local y nuevos modelos de participación ciudadana. La campaña ¡Tú decides! Pretende fomentar el uso de las herramientas de participación ciudadana, creando un espacio de trabajo y reflexión sobre el mundo local y, en concreto, sobre los procesos de participación ciudadana y los modelos de organización social. Carme Mas, actual miembro de la Junta Rectora y candidata a la reelección, ha explicado que actualmente ya se ha constituido el grupo motor que lidera la campaña, integrada por 26 personas que participan de forma proactiva. Uno de los primeros proyectos del grupo es la publicación de la segunda Guía de “els caler son calen (el dinero donde hace falta)” con unas sesenta colaboraciones de concejales de participación ciudadana de todo el territorio catalán.

Contador

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Cibertira Poliblocs.cat