dijous, 22 de febrer del 2007

Debat "El nou govern d’entesa a Catalunya"


El dia 1 de Desembre passat, la Plataforma de Ciutadans pel Canvi a Pineda de Mar, va organitzar conjuntament amb el PSC de Pineda una xerrada col·loqui a Can Comas, sobre el nou govern d’entesa a Catalunya.

Per part del PSC va participar l’alcaldable per les properes municipals Xavier Amor, i per part de Ciutadans pel Canvi varen participar Carme Valls, presidenta d’aquesta Associació cívica - política, i en Jordi Sancho, portaveu de la Plataforma de CpC a Pineda de Mar.

Primer de tot, en Jordi Sancho va fer una introducció llegint un comunicat de premsa on la Plataforma de Ciutadans pel Canvi a Pineda de Mar, aclareix i diferencia la seva Associació, del partit de recent aparició Ciutadans para la Ciudadania, el qual ha fet la seva aparició al panorama polític i social de Catalunya amb un nom i unes sigles molt similars a les de Ciutadans pel Canvi. Per aquest motiu i per tal d’evitar confusions, han fet aquesta declaració en la que deixen molt clar a la ciutadania de Pineda de Mar la gran diferencia ideològica i de treball entre les dues formacions.

A la xerrada, tots varen coincidir en que el abstencionisme resultant de les autonòmiques del passat mes de Novembre, es quelcom que ha de fer reflexionar a la classe política catalana, ja que es el resultat del desencís de la població en vers al govern i a la mateixa oposició.

En Xavier Amor va fer un repàs de la situació política i social de Pineda, parlant de temes d’actualitat com es la manca d’escoles i el conflicte originat per la ubicació de la depuradora de l’Alt Maresme a la platja de Pineda de Mar. També va fer una auto- crítica per les equivocacions del anterior govern a la Generalitat, i va remarcar la importància de la continuïtat d’un govern de progrés i d’esquerres.

Per altre banda Carme Valls va insistir en la necessitat de informar amb transparència per tal de que la ciutadania conegui tota la feina feta pel govern, i de fer pedagogia per que hagi una major participació ciutadana a la política catalana. Tanmateix, com a resposta de les inquietuds dels habitants de Pineda, es va comprometre a treballar per buscar vies de solució favorables a les qüestions importants del nostre municipi, entre elles la ubicació de la depuradora, i la manca de recursos humans i econòmics per l’educació especial al nostre municipi.

Finalment es va cloure l’acte amb intervencions del públic assistent que va tenir la possibilitat de fer arribar les seves queixes, idees i propostes als ponents de la xerrada.

Contador

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Cibertira Poliblocs.cat